![]() |
Фото 1438/1704 | ![]() |
![]() |
|
|||||||||
| |||||||||
|
Оцінити це фото (Ще нема голосів) | |||||
Інформація про фото | |
Файл: | Karta_Seredmistya_Kosova_1930-h_rokiv_z_nazvami_vulic.jpg |
Альбом: | kosivart / Старі фото |
Розмір файлу: | 172 КБ |
долучення: | Жовт 27, 2017 |
Розміри: | 920x858 пікселів |
Переглянуто: | 248 раз (а) |
Посилання: | https://foto.kosiv.org.ua/displayimage.php?pid=8699 |
Вибрані: | Додати до Обраного |
Коментар 1 до 2 від 2 Сторінка: 1 |
|
|||
Роман Хромейчук: Мальована мапа середмістя Косова. Зверніть увагу на маленьку вуличку між податковою і музеєм, вона починалась тут і закінчувалась там де зараз готель Косів. Називалась «Різницька», бо там жили косівські різники, які вміли ритуально правильно зарізати птицю, чи барана, козлика чи теля аби м‘ясо можна було вживати на шабат.
|
|
|||
Liliana Kutsyk: Не косівські теж вміли ритуально. І не тільки на шабат, некошерне будь коли не можна. Але мій покійний дід казав, що заднє м'ясо було трефне, коли є такий шойхет, що вміє видаляти відповідні частини (жили), то могли би їсти. Якщо не було спеціаліста щоб умів кашерно і повністю розібрати тушу, то приходилося заднє м'ясо не їсти. Читала один цікавий художній твір на цю тему, хтось із репартіантів написав.
|
Коментар 1 до 2 від 2 Сторінка: 1 |